Mpv Vleesvee Mahoney 089

Belgische Witblauw

De Mahoney

Belgische Witblauw

Het Belgisch-witblauwras wordt geroemd om zijn dubbele bespiering wat resulteert in een imposante spiermassa wat een excellente vlees-vetverhouding oplevert. Doordat het een zeer lage methaanuitstoot per kilogram geproduceerd vlees heeft, is het ook één van de meest ecologische rassen die er zijn. Daardoor draagt het Belgisch witblauw bij tot een kleine ecologische voetafdruk.

Bovendien is het vlees niet alleen mager, maar ook cholesterolarm en het heeft van alle rundvlees de meeste onverzadigde vetzuren. Samengevat bevat het vlees intrinsieke kwaliteiten van malsheid, smaak en sappigheid.

Koe en kalf

Fijne vleesstructuur • Cholesterolarm • Rijk aan ijzer en proteïnen • Mals, sappig en smaakvol • Kleine footprint

Prijskampen

Bij De Mahoney zetten we een mooie traditie voort die diep geworteld is in onze familie. Jaarlijks nemen we deel aan verschillende prijskampen voor het Belgisch Witblauw runderras, verspreid over diverse niveaus:

  • Regionaal: Tielt
  • Provinciaal: Wulpen
  • Vlaams: Affligem
  • Nationaal: Libramont en Erpe Mere

Deze prijskampen zijn verdeeld in categorieën op basis van leeftijd en geslacht, namelijk: Stieren, Jongvee, Niet gekalfde vaarzen, Gekalfde vaarzen en Volwassen koeien

In de ring beoordelen juryleden het beenwerk, de conformatie en het algemene voorkomen van elk rund. Uit de winnaars van de verschillende reeksen wordt uiteindelijk een kampioen gekozen, een erkenning van uitstekende kwaliteit en zorg.